Medarbetare

Säg hej till våra fantastiska medarbetare.

De har alla en sak gemensamt: kompetens och engagemang.
Tillsammans ser vi till att ni, med hjälp av kunskap och erfarenhet lyfter er innovation, kreativitet och lönsamhet till en position som era tillgångar förtjänar.

Sortering på förnamn

Alva Hansson

Attorney at Law
079-102 33 28
alva.hansson@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg

Om

Jag är jurist specialiserad på IP-strategi, förvaltning, licensiering, förhandling och rådgivning inom immateriella rättigheter och tillgångar. Inom Bergenstråhle är jag även specialiserad inom dataspelsbranschen och bistår alltifrån nystartade indiestudios till stora förläggare med rådgivning inom ämnet.

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll är att assistera våra klienter med juridisk rådgivning gällande immateriella rättigheter och tillgångar, såsom varumärken, patent, upphovsrätt och design. Jag diskuterar ofta frågor kring hantering av företagshemligheter och otillbörlig marknadsföring samt hur juridiska strategier och immateriella tillgångar kan stödja och vidareutveckla klientens befintliga affärsplan. Därtill ger jag regelbundet råd i juridiska frågor som rör ägande och kommersialisering av immateriella rättigheter, inklusive förhandling och utformning av relaterade avtal.

Attorney at Law

Andreas Iwerbäck

Unit Manager Telecom/Software
079-102 41 61
andreas.iwerback@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Motorcykelåkande idrottsfantast, som när tränarkarriären nu är avslutad numera pendlar mellan handbollshallar, schacksalonger och ibland kampsportdojos. Maxar skidåkning på vinterhalvåret när motorcykeln står parkerad.
Ser mig som en infoholic som älskar att fördjupa sig i den senaste teknologin och ständigt strävar efter att öka sin kunskap.

Erfarenhet och drivkrafter

Efter 25 års patentarbete, med fokus på kommersialisering, kan jag använda mig av mina analytiska förmågor och expertis för att bidra till våra kunders framgångsrika strategi och tillväxt. Det handlar om allt från patentlicensiering, förvärv av patent, M&A, till hjälp med patenttvister.

En av få i Sverige med lång erfarenhet av standard essentiella patent (SEP), i rollen som både licensgivare och licenstagare, deltagandes i 100-tals förhandlingar hanterandes 1.000-tals standardpatent.

Unit Manager Telecom/Software

Anna Fredriksson

Om

På min fritid tränar, målar och tecknar jag, och så ofta jag kan åker jag till mitt paradis i Skåne.

Erfarenhet och drivkrafter

En viktig del av min erfarenhet är det tidigare jobbet som teknikskribent på Ericsson. Har även arbetat som webbredaktör med översättningar och redigering av text för en industritidskrift och med översättningar av pressmeddelanden för industriföretag. Jag har ett stort intresse för teknik och innovationer och det i kombination med min förmåga att hantera språk är en framgångsfaktor.

Translator

Anna Kronvall

IP Coordinator
079- 102 34 35
anna.kronvall@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg

Om

Min lediga tid består att umgås med familj och vänner. Får jag en längre lucka kan man unna sig ett fint restaurangbesök eller weekend med vänner.

Erfarenhet och drivrkaft

Bollar de mesta frågor och funderingar kring varumärken kopplat till domännamn och den digitala närvaron.
Tycker det är kul med bredden av kunder vi har och att vi tillsammans utvecklas och ser många möjligheter att kunna utveckla området tillsammans med våra kunder.

IP Coordinator

Anna Lundqvist

IP Consultant
079-102 33 91
anna.lundqvist@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Helst av allt är jag utomhus och det får gärna vara hav eller fjäll i närheten. Får jag dessutom röra på mig i dessa miljöer, t ex springa, cykla eller åka skidor, blir jag extra glad.

Erfarenhet och drivkrafter

På Bergenstråhle & Partners är jag generalist. Jag är extra bra på att hitta affärsstrategiskt viktiga tillgångar i företaget, det kan vara företagshemligheter, avtal eller en produktdesign. Jag ger strategisk rådgivning om hur tillgångarna kan bygga värde i ett bolag och skapa en kontroll som hjälper bolaget dit det vill.

IP Consultant

Annelie Olofsson

IP Coordinator
073-301 60 71
annelie.olofsson@bergenstrahle.se
 Kontor: Linköping

Om

På min fritid är jag gärna i trädgården och pysslar, eller så läser jag  en bok i hammocken. Tycker om att umgås med familj och vänner och ser gärna också en ”bra” fotbollsmatch.

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll på Bergenstråhle är som koordinator. Jag är också auktoriserat varumärkes- och designombud och brinner lite extra just för dessa områden. Uppskattar den stora variationen och möjligheten till utveckling i mitt arbete och tycker om att jobba i team nära dig som kund. Delar också gärna, genom internutbildningar, med mig av den erfarenhet och kunskap jag skaffat mig genom många år i branschen.

IP Coordinator

Ashwathi Pillai

Financial IP Analyst
079-102 37 56
ashwathi.pillai@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

När jag inte jobbar spelar jag badminton, är med familj och kompisar eller bakar. Gör jag inte det hittar ni mig liggandes i soffan och kollar indiska filmer.

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll på Bergenstråhle & Partners är finansiell analytiker där jag brinner för och jobbar med värdering, marknadsanalyser och all sorts finansiella data. Med kunder pratar jag oftast värdebyggande av bolaget och IP specifikt inför förvärv, exit, börsnotering, investerarsökning osv.

Financial IP Analyst

Astrid Zambrano

IP Coordinator
079-102 00 17
astrid.zambrano@bergenstrahle.se
 Kontor: Linköping

Om

På fritiden hittar du mig numera i stugan med en pensel eller hammare i handen. När tid finns reser jag helst till platser med historia och god mat. Något jag tycker är extra roligt efter pandemin är att vara turist på hemmaplan och upptäcka nya platser i Östergötland.

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll på Bergenstråhle är IP Coordinator för varumärke, design, domännamn och juridiska ärenden. IP branschen är fantastik när man ständigt vill utvecklas eftersom man lär sig något nytt varje dag.

Vi får ta del av våra kunders kunskap och lära oss mer om deras branscher för att optimera deras IP portfölj.

IP Coordinator

Camilla Hamrin

Trademark Manager, Attorney at Law
070-595 25 74
camilla.hamrin@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Under min cykeltur till och från kontoret över några av Stockholms alla broar njuter jag av den fantastiska utsikten över staden.

Erfarenheter och drivkrafter

I min roll som Trademark Manager är jag ansvarig för Bergenstråhle & Partners varumärkesaffär med fokus på affärsutveckling, kundrelationer och internt arbetsflöde.

Jag har lång erfarenhet av att upprätta och implementera varumärkesstrategier på lokal och global nivå, inklusive namngivningsprojekt, undersökningsuppdrag, riskanalys, ansökningsstrategier, registreringsuppdrag för varumärken och domännamn samt portföljoptimering. Jag har hanterat ett stort antal samexistens- och licensavtal samt invändningar, hävning och andra intrångsåtgärder.

Jag drivs av att förstå kundernas verksamhet och behov, och att stärka deras affärsverksamhet genom att bygga starka varumärken ur ett strategiskt och juridiskt perspektiv.

Trademark Manager, Attorney at Law

Charlotta Lindvall Blom

Patent Consultant
079-102 66 09
charlotta.blom@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg

Om

Jag är en morgonpigg, träningsglad familjemänniska med en förkärlek för sommar och sol.

Erfarenhet och drivkrafter

Jag har en forskarbakgrund inom molekylärbiologi/neurofysiologi och min erfarenhet inom patentområdet gör det möjligt för mig att som patentkonsult på Bergenstråhle navigera genom komplexa regelverk för att säkerställa att mina kunder inom Life Science-området får det bästa skyddet för sina uppfinningar.

Patent Consultant

Christer Löfgren

Attorney at Law
079-100 12 32
christer.lofgren@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Har man en härlig familj, ett högintressant och spännande jobb som ger möjlighet till cykelpendling; samtidigt som man får som 6 dan lära ut judo och döma internationellt, samt träna till Vasaloppet och har lite husprojekt och påtande i trädgården, då har man det väldigt bra!

Erfarenheter och drivkrafter

Efter mer än 30 år i den fascinerande IP-världen, och marknadsrätten, har jag förmånen att få arbeta med alla typer av frågor och rättigheter, såväl administrativt som tvister. Därtill finns avtal och affärsstrategiska åtgärder/ tänkanden samt identifiering av tillgångar såsom företagshemligheter, på uppdragslistan. Att få möjligheten att hjälpa till och optimera effekten av allas prestationer, såväl start-up-företaget som det stora väletablerade, och träffa så många nytänkande människor är så uppfriskande.

Attorney at Law

Christin Serlow

Commercial Law Manager, Attorney at Law
079-102 66 77
christin.serlow@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Jag uppskattar att vara aktiv och tennis är den sport som sysselsätter mig mest på fritiden. Att umgås med familj och vänner är något jag prioriterar, gärna i samband med god mat och någon social aktivitet. Har jag tid över gör jag gärna något där jag får utlopp för min kreativitet.

Erfarenhet och drivkrafter

Jag har tidigare erfarenhet av olika branscher, såsom teknik- och konsumentbranscher. Jag drivs av att hitta lösningar på problem och här kommer min kreativitet och lösningsorientering väl till pass.

Jag har ansvar för Bergenstråhle & Partners tjänsteområde Affärsjuridiken, där allmänna avtalsfrågor, bolagsjuridiska frågor och andra frågor som är relevanta för kundernas verksamhet omhändertas. Självklart utgör riskbedömningar och strategisk rådgivning en naturlig del i rådgivningen. I fokus har vi alltid kundens affär. Affärsjuridiken är en del av Bergenstråhles nya riktning och det är utvecklande att bygga upp tjänsteområdet. Har ni frågor som rör er verksamhet är ni välkomna att kontakta mig.

Commercial Law Manager, Attorney at Law

Christina iLunden

IP Intelligence Consultant
079-104 99 09
christina.ilunden@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg

Om

När jag är ledig hittar du mig troligen på gymmet, i yogasalen, i skogen eller renoverandes på mitt gamla torp. Restauranger, caféer, hotell och evenemang får ofta besök av mig i sällskap med nära och kära.

Erfarenhet och drivkrafter

På Bergenstråhle jobbar jag med IP Intelligence. Alla bolag har en relation till IP och jag pratar gärna IP med dig. Jag brinner för att hjälpa till att bygga strategier för att hantera IP så att du får mesta möjliga affär av den.

IP Intelligence är en del av Bergenstråhles tjänsteutbud och det är inspirerande att få vara med och växa både kunder och våra tjänster.

IP Intelligence Consultant

Christopher Nävås

Senior Business Advisor
079-102 53 16
christopher.navas@bergenstrahle.e
 Kontor: Göteborg

Om

Jag är en musikintresserad flugfiskare som gärna tar med familjen och hunden ut på tur i fjällen, skogen eller på havet.

Erfarenhet och drivkraft

Jag har en bakgrund som jurist med IP-specialisering. Hos Bergenstråhle arbetar jag med att stärka värdet i våra nya och befintliga kunders IP portföljer. Jag har som ambition att alltid se på kundens portfölj utifrån ett helhetsperspektiv där affärsnyttan av de olika tillgångar kommer i första rummet. Jag drivs av att hjälpa våra kunder att bygga en långsiktigt hållbar kunskapsdriven affär.

Senior Business Advisor

Emelie Apéll

Attorney at Law
079-100 42 72
emelie.apell@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg

Om

Galen i musikaler, Malmöfalafel och Alla mot Alla. Lediga dagar spenderas helst utanför riksgränsen och gärna någonstans där jag inte varit förut!

Erfarenhet och drivkrafter

På Bergenstråhle arbetar jag som jurist och hanterar IP-frågor i vid mening. Jag hjälper våra kunder att fatta strategiska och affärsmässiga beslut kring hanteringen av deras immateriella tillgångar och den bästa rådgivningen kan ges när jag får vara nära kundens affär. Vidare hanterar jag bland annat ansökningsprocesser för varumärken och design, invändningsförfaranden och avtalsförhandlingar.

Attorney at Law

Emina Cehaja

Attorney at Law
073-239 10 04
emina.cehaja@bergenstrahle.se
 Kontor: Värnamo

Om

Jag har många intressen, däribland musik, språk, matlagning, serier och att resa. Hälsar på min familj och mina vänner utomlands så ofta jag kan, speciellt de som bor varmt.

Erfarenhet och drivkrafter

En erfaren jurist och konsult inom immaterialrätt. Arbetar dagligen med varumärken, design samt tvister, och har djup och bred kompetens i övrigt på immaterialrättsområdet. Hjälper våra företag att identifiera rättigheter men även därefter ta fram strategier för att skydda dessa på det sätt som bäst passar just det aktuella bolaget.

Attorney at Law

Erica Norlander

IP Coordinator
076-534 57 53
erica.norlander@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

OM

På min fritid spenderar jag mycket tid i min kolonistuga då jag tycker om att odla allt från bär till grönsaker och blommor. Så fort tid medges åker jag också gärna till Höga Kusten där familjen har ett litet fritidshus. Där blir det inte så mycket odling men det är ett fantastiskt andningshål för oss alla.

Erfarenhet och Drivkraft

I min roll som koordinator jobbar jag administrativt med alla sorters förekommande ärenden som kommer in till Bergenstråhle.

Jag tar hand om vår allmänna postlåda och ser till att inkommande post hanteras och viktigast av allt, att vi har våra tidsfrister i olika ärenden noterade när dessa kommer in från olika myndigheter och platsombud runt om i världen. Jag ser också till att våra kunders årsavgifter för patentärenden aviseras till våra kunder för deras kännedom.

Jag har en gedigen och bred kunskap som jag samlat på mig under alla år sedan jag halkade in i denna bransch på ett bananskal 1994 ett jobb som är fantastiskt roligt och utvecklande och alltid i förändring.

IP Coordinator

Filippa Edcrona

Financial Accountant
079-101 38 38
filippa.edcrona@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

På min lediga tid försöker jag att läsa så mycket jag kan, upptäcka nya saker i min egen stad samt spendera tid med vänner och familj. Att resa är en stor passion, och drömmen är att utforska så mycket av världen som möjligt.

Erfarenhet och drivkrafter

Jag är redovisningsekonom på Bergenstråhles Finance-avdelning och jag ser till att både våra kunder och vi själva kan ha koll och ordning på ekonomin. Jag hanterar redovisningsflöden och ser till att mina kollegor kan fokusera på kundernas utmaningar och innovationsprocesser. Jag drivs av att arbeta brett och varierat med ekonomiska frågor och lägger stor vikt vid att alltid finnas till hands för ekonomisk vägledning.

Financial Accountant

Fredrik Gustafson

IP Coordinator
076-534 57 62
fredrik.gustafson@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

När jag inte är på jobbet så umgås jag med vänner, reser, äter god mat och tar alla chanser att komma ut och fiska. Jag läser mycket. Väldigt mycket. Kanske 30-35 böcker om året.

Erfarenhet och Drivkrafter

Efter en bakgrund på PRV och ZACCO men även med egen firma som Fotograf så började jag som IP Coordinator på Bergenstråhle för snart tio år sedan.

Jag trivs otroligt bra och vi har kul på jobbet, det är viktigt för mig. Mina ansvarsområden är inom Recordals, Valideringar och Posthantering.

IP Coordinator

Fredrik Rahm

Senior Business Advisor
079-102 46 38
fredrik.rahm@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Jag spenderar helst min lediga tid utomhus, i skogen eller i fjällen om jag får välja. Jag älskar vandring, både kortare och längre turer, helst med tält och så långt in i vildmarken som möjligt.

Erfarenhet och drivkrafter

Jag har bred erfarenhet från läkemedelsindustrin där jag framför allt fokuserat på att driva forskningsprojekt i preklinisk fas, men jag har även arbetat med immateriella tillgångar och med att bygga upp en IP-portfölj som en del av en effektiv affärsplan. Jag motiveras starkt av att arbeta tillsammans med kunder med strategisk rådgivning för att hitta nya vägar och nya lösningar som möter kundens behov – både på kort och lång sikt.

Senior Business Advisor

Hanna Malm

Financial IP Analyst
079-100 19 89
hanna.malm@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Min lediga tid består av att måla och träna. När jag får en lucka i kalendern, hittar du mig troligen med en resväska i handen på väg till skidorten eller något spännande resmål utomlands.

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll på Bergenstråhle är som Finansiell Analytiker, och jag diskuterar gärna frågor som rör din IP och innovation ur ett finansiellt perspektiv. Jag pratar ofta med mina kunder om värdet på bolaget och IP i samband med exempelvis investerardialoger, förvärv och exit.

Finansiell IP är en del av Bergenstråhles nya riktning och det är spännande att få vara med och bygga upp tjänsteområdet.

Financial IP Analyst

Hans Edin

Chief Marketing Officer
010-750 07 51
hans.edin@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Familj och musik tar upp det mesta av min lediga tid. En bra film är heller aldrig fel. Sommartid kan det bli en och annan golfrunda. Hellre än bra är mitt motto. Ett motto som hjälper mig mentalt efter ett slag ut i skogen.

Erfarenheter och drivkrafter

Mitt ansvarsområde hos Bergenstråhle är kommunikation och varumärke. Jag har haft förmånen att, i rollen som CMO, arbeta nationellt såväl som internationellt. Tillväxt, skalbarhet och ett tydligt varumärke är något som ligger mig extra varmt om hjärtat. Att få vara med och påverka Bergenstråhle i den riktningen, tillsammans med mina kollegor, får mig att gå på jobbet med ett leende. Varje dag.

Chief Marketing Officer

Helena Åkesson

Patent Consultant
076-534 57 38
helena.akesson@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Vägen från kontoret går ofta rakt till symaskinen. Måla, sy, och all sköns pyssel kan sluka min uppmärksamhet i många timmar. Att vara kreativ ger energi till ny kreativitet, både i och utanför arbetslivet. Urstockholmare är jag dessutom, försök att inte hålla det emot mig!

Erfarenhet och drivkrafter

Jag är patentombud på Bergenstråhle, och min rådgivning har sin kärna i patent. Men, jag drivs av att förstå och förmedla samspelet mellan olika immateriella tillgångar, och den hävstången de ger varandra. Därför hjälper jag gärna er som står i startgroparna på er IP-resa att lista ut vilka tillgångar som kan komma att bli avgörande. Extra spännande blir det om vi pratar om materialvetenskap i allmänhet, och metallurgi i synnerhet!

Patent Consultant

Henrik Elofsson

Senior Business Advisor
079-102 19 54
henrik.elofsson@bergenstrahle.se
 Kontor: Jönköping

Om

Återflyttad smålänning efter några år i Göteborg. Fritiden lägger jag helst på att laga mat, lyssna på musik och läsa. Ogillar att förlora i frågesport. Dagdrömmer om grönsvart Sm-guld.

Erfarenhet och drivkrafter

Med tidigare erfarenhet som entreprenör och i roller med utvecklings- och operativt ansvar trivs jag i tvärsnittet där strategi ska formas till taktik och agerbara mål. I rollen som Senior Business Advisor får jag en möjlighet jobba med kunden utifrån dess affärsmål och tillsammans identifiera var IP utgör en hävstång för att nå dessa. I tidigare roller har jag suttit på kundsidan och jag är stolt över att nu jobba med kollegor som vill och vågar utgå från kundens behov.

Senior Business Advisor

Jarmo Kääriäinen

Attorney at Law
jarmo.kaariainen@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

OM

En finne som pratar svenska. När jag inte jobbar så är det familjen som tar mest plats. Hinner med lite träning också. Viktigt med sund balans privat och yrkesmässigt.

ERFARENHETER OCH DRIVKRAFTER

Har jobbat med IP -frågor i 25 år. Genom åren har jag skaffat mig mycket erfarenhet och nya färdigheter. Jag brinner för att hjälpa entreprenörer att förstå och använda sina immateriella tillgångar strategiskt och som direkt stöd för att göra bättre affärer och därmed driva värdet på sina företag. Väsentligt är samarbete i kundteam hos Bergenstråhle där vi tillsammans proaktivt skapar värde för våra kunder.

Attorney at Law

Jenny Freding

IP Coordinator
079-102 75 05
jenny.freding@bergenstrahle.se
 Kontor: Jönköping

Om mig

Positiv person mitt i livet som gillar att läsa böcker, träna, baka, pussla och pyssla. Spenderar gärna tid med familjen, mina katter, och ägnar lagom mycket tid åt att jobba som volontär.

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll är IP-koordinator. Att koordinera kundernas IP på bästa sätt. Göra patent-, varumärkes- och designansökningar, hålla koll på frister, hålla kontakt med kunder och ombud, samla in dokument, lämna in svaromål med mera. Har tidigare fem års erfarenhet av IP-arbete in house och har jobbat på Bergenstråhle sen oktober 2020. Drivs av ett högt tempo, en prestigelös arbetsplats, gemenskap, trivsel och lärande av varandra. Det är därför jag jobbar på Bergenstråhle.

IP Coordinator

Jessica Sjödahl

Chief Financial Officer
0736-50 55 00
jessica.stenbom@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

På fritiden hittar ni mig i naturen eller i ett idrottssammanhang, älskar promenader, skidåkning, golf, padel, handboll mm. Är jag inte där så lagar jag mat i goda vänners lag eller projekterar ett nytt husbygge.

Erfarenheter

Jag är ansvarig för Bergenstråhles finansavdelning, vi strävar efter att skapa en finansavdelning som ligger i framkant, som inte bara är en supportfunktion utan som är med och skapar värde, i våra relationer till kunderna, för våra medarbetare, genom våra processer och strategier. Jag drivs av att utveckla och effektivisera och hitta nya arbetssätt för bygga framgångsrika medarbetare och bolag.

Chief Financial Officer

Johan Nordkvist

European Patent Attorney
-
johan.nordkvist@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg

Om

På fritiden håller jag på med veteranbilar här i Göteborg, eller befinner jag mig på min dalagård i Leksand.

Erfarenheter

Med snart 30 år i patentbranschen har jag erfarenhet inom mikroelektronik, mikrolitografi, mikrofluidik, additiv tillverkning, fordonsteknik samt drönarteknik för skogsbruk

European Patent Attorney

Johanna Severin

Human Resources, Administration, Work Environment
076-644 12 01
johanna.severin@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Från den livliga staden till min punschveranda i skärgården, där jag älskar att tillbringa mina lediga dagar. Där finner jag lugnet i att vara omgiven av naturen.
Att stressat stånka över stekpannor och kastruller, med härlig musik och skratt från nära och kära, ger mig lycka i vardagen.

Erfarenhet och drivkrafter

Jag är kontorsansvarig på Bergenstråhles alla kontor. Jag koordinerar, håller i administrativa uppgifter och har hand om nyanställning, hälsovård och interna projekt.

Human Resources, Administration, Work Environment

Jonas Kjellerstedt

Patent Attorney
070-569 24 08
jonas.kjellerstedt@bergenstrahle.se
 Kontor: Jönköping

Om

På fritiden är jag så mycket som möjligt ute i naturen, antingen till fots eller på mountainbiken. På sommarhalvåret är jag gärna i sommarstugan och framåt hösten och vintern blir det en och annan jakttur, lite skogsarbete och oftast en skidsemester per år.

Erfarenhet och drivkrafter

På Bergenstråhle har jag dubbla roller som Teamledare och patentombud och jag tycker det är extra spännande och intressant att träffa uppfinnare och utvecklingsteam för diskussion kring IP och innovation. Min bakgrund inom produktutveckling ser jag som en värdefull tillgång i dessa diskussioner både genom förståelse för produktutvecklingsprocessen samt de utmaningar som finns i att förstå uppfinnarna och innovationen samt översätta det till patentspråket.

Patent Attorney

Kai Lundin

IP Coordinator
079-100 33 24
kai.lundin@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om mig

Jag prioriterar balans i livet. Trots en stor familj på 7 personer ser jag till att hålla på med mina intressen som Zumba och finna återhämtning med händerna i jorden, trädgården eller på yogamattan. Jag åker gärna skidor med familjen och njuter av värmen i sydligare breddgrader. 

Erfarenhet och drivkrafter

Äntligen kan jag kalla mig en erfaren IP koordinator. Jag började jobba med affärsjuridiska frågor år 2006 under min praktik som paralegal och i min senare anställning i advokatbyrån. Därefter blev det inriktning på patentfrågor år 2008 fram tills nu. Jag har jobbat i stora företag med mycket volym och i medelstora företag. Min drivkraft är att min medverkan och påverkan uppskattas. Positiva kollegor gör mig effektiv! 

IP Coordinator

Karin Broman

Attorney at Law
karin.broman@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg

OM

Född i Göteborg med rötterna i Höga Kusten. Får energi av att: segla, paddla kajak, åka skidor eller vandra. Hoppas förbättra: a) mitt golfspel och b) självförsörjningsförmågan genom växthus och trädgård.

ERFARENHETER

Mina erfarenheter rymmer flera år som bolagsjurist, chefsjurist med ansvar för juridik och IP, ett par år som egenföretagare (i affärsjuridik) och flera år som affärsjurist i konsultrollen, nu senast på Fondia. Jag har hanterat affärsjuridiska frågor utefter hela livscykeln i företag – i medgångar och i motgångar. Min drivkraft är framför allt nöjda kunder och att få stötta kunder på deras tillväxtresa med att skapa affärer och lönsam tillväxt med hjälp av deras IP/IA tillgångar.

Attorney at Law

Karolina Wiktorson

Head of Patent, European Patent Attorney
079-1028037
karolina.wiktorson@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Min lediga tid spenderas mestadels med min familj. Har två söner som gärna idrottar, så en hel del tid spenderas på diverse sportanläggningar. Förutom det gillar jag att träna, läsa och att resa. Finner det avkopplande att vara i trädgården och på golfbanan.

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll på Bergenstråhle är som Head of Patent och jag är även gruppchef för patentkonsulter inom Life Science, Kemi och MedTech. Jag har arbetat med immaterialrätt i över 15 år på både immaterialrättsbyråer och på industrisidan. Diskuterar gärna med våra kunder hur vi kan skapa de bästa patenträttigheterna som skapar värde för deras bolag!

Head of Patent, European Patent Attorney

Katrin Frymark

IP Coordinator
073-343 03 80
katrin.frymark@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

En stor del av min lediga tid spenderar jag vandrandes i naturen och jag har för det mesta en bok eller två på gång. Jag värderar också tid med vänner och bekanta där vi möts i samtal om livet över en kopp te eller en bit mat.

Erfarenhet och drivkrafter

I min roll som IP Coordinator på Bergenstråhle är jag del i en grupp som hanterar inkommande post, valideringar i Sverige samt överlåtelser och adressändringar. Jag tycker om, och strävar efter, att ge professionell, snabb och personlig service i det jag gör.

IP Coordinator

Lars Estreen

European Patent Attorney
070-769 79 96
lars.estreen@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

När jag har tid så går jag en golfrunda, läser en god bok eller så tittar jag på någon bra serie. Semestern tillbringar jag helst på mitt landställe på Öland.

Erfarenhet och drivkrafter

Min grund har jag som patentkonsult inom elektronik och mekanik, där jag driver patentansökningar till patent men också är involverad i att försvara och angripa beviljade patent. Jag har andra strängar på min lyra och strategisk rådgivning till kunder blir en allt viktigare del av min vardag. Jag brinner också för att stötta kollegor i deras utveckling som IP-konsult.

European Patent Attorney

Lena Kåhre

IP Coordinator
072-569 24 11
lena.kahre@bergenstrahle.se
 Kontor: Jönköping

Om

På min lediga tid tar jag gärna en lång promenad i skogen eller vid vatten. En god bok och tid med familj och vänner uppskattar jag mycket, och en bra film ser jag helst med en stickning i handen.

Erfarenhet och drivkrafter

I rollen som IP-koordinator på Bergenstråhle administrerar jag allt som har med patent, design och varumärken att göra för våra kunders räkning. Jag har kontakt med myndigheter och ombud runt om i världen, och lär mig ofta något nytt. Det är intressant att få följa utvecklingen hos våra kunder, och jag ångrar inte att jag slutade som språklärare och började i branschen för 16 år sedan.

IP Coordinator

Li Li

Patent Consultant
079-101 82 12
li.li@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

På fritiden tittar jag gärna på utställningar, simmar och lagar mat. Jag gillar också att resa med min familj.

Erfarenhet och drivkrafter

Med en bakgrund som patenthandläggare och PCT-ansökningar hos kinesiska patentverket CNIPA, i kombination med flerårigt konsultarbete för det kinesiska patentombudet Xurun samt erfarenhet från ett patentsökningsföretag i Sverige, är jag en rådgivare för kunder som har ambitioner att lyckas på den svensk och kinesiska marknaden. Jag har en Master i telekom och expert inom patentinformation med förmåga att vaska fram affärsinformation från databaser. Jag skriver också patentansökningar, svarar på förelägganden och gör nyhets- och validitetsundersökningar och FTO:er.

Patent Consultant

Linus Plym Forshell

Patent Consultant
079-102 99 06
linus.plymforshell@bergentrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

På min lediga tid är jag ofta ute på aktiviteter i natur eller stad med min familj eller så umgås jag med vänner över en middag. När tillfälle ges tränar jag gärna.

Erfarenheter och drivkrafter

Som patentkonsult på Bergenstråhle hjälper jag våra Life Science-kunder att skriva patentansökningar och driva dessa ansökningar till beviljade patent vid olika patentmyndigheter runtom i världen. Jag drivs av att hjälpa kunden att omvandla sin uppfinning till ett beviljat patent och det ökade värde som detta ger.

Patent Consultant

Maria Immonen

IP Coordinator
076-821 00 69
maria.immonen@bergenstrahle.se
 Kontor: Värnamo

Om

Som de flesta andra tycker jag om att umgås med familj och vänner, speciellt mina barnbarn. Jag åker gärna och lyssnar på liveblues/rock och på lediga kvällar sitter jag ofta framför TV:n och myser.

Erfarenhet och drivkrafter

Jag började 1987 i branschen och arbetar som koordinator i alla typer av immaterialrättsliga ärenden och har mycket kontakt med kunder. Till mig kan du komma med dina frågor, kan jag svara gör jag det, annars kopplar jag ihop dig med rätt person hos oss. I min roll som delägare har jag en drivkraft i att vara med och föra vårt bolag framåt för att vi tillsammans med våra kunder ska bli framgångsrika.

IP Coordinator

Maria Parts

Attorney at Law
073-416 54 19
maria.parts@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Jag är driven person som vill ha många bollar i luften och mycket att göra. På min lediga tid tränar jag gärna, umgås med familj och vänner eller promenerar med hunden. Från november 2023 är jag föräldraledig.

Erfarenhet och drivkrafter

På Bergenstråhle arbetar jag som Affärsjurist med kommersiellt fokus och expertis inom allmän avtalsrätt. Jag råder kunder rörande bl.a. bolagsjuridik, avtalsutformning och förhandling samt compliance (GDPR, konsumenträtt o.s.v) och hjälper ofta till med licensavtal, återförsäljaravtal, allmänna affärsvillkor, konsultavtal, överlåtelseavtal och dylikt men även med efterlevnad av GDPR och konsumenträtt. Bergenstråhle är en full-service IP-byrå och våra kunder behöver inte anlita en annan byrå för rådgivning utanför det direkta immaterialrättsområdet.

 

Attorney at Law

Martin Sauer

European Patent Attorney
079-534 57 61
martin.sauer@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

På min fritid hanteras mestadels logistikfrågor kring unga familjemedlemmars aktiviteter,  däremellan kläms egen träning och avkoppling in. Mest i naturen och gärna i skogen, på havet eller bland berg och på snö. Mer matlagningsreels än matlagning men gärna det senare.

Erfarenheter och drivkrafter

Jag är partner, IP konsult och europeiskt patentombud inom vårt Mekanik/Elektronik team med en bred erfarenhet från själva skapandet av IP, till strategi och värderingsfrågor.

Som kundansvarig för ett flertal kunder drivs jag av utveckla deras möjligheter att skapa värde från sin IP och hjälpa dem att nå sina affärsmål. Rollen är spännande och med kundens affärer i fokus innefattar den bl a relationsbyggande, kundutveckling, ledning av kundteam och konsultarbete i uppdrag/projekt.

European Patent Attorney

Mats Eriksson

Senior Business Advisor
mats.eriksson@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm
Senior Business Advisor

Mikael Åström

Patent Consultant
079-100 28 98
mikael.astrom@bergenstrahle.se
 Kontor: Skellefteå/Luleå

Om

Min fritid spenderar jag helst med familjen i sommarstugan, men en del tid går även till flugfiske och jobba hemma i trädgården. Mitt teknikintresse innebär även en del timmar i garaget, med gamla mopeder och bilar!

Erfarenheter och drivkrafter

Min roll på Bergenstråhle är som sökexpert, främst inom mekanikområdet, och diskuterar gärna fördelar och möjligheter med dina nya innovationer. Det som är mest spännande med jobbet är att få vara bland dom första att ta del av allt nytt från uppfinnarna.

Patent Consultant

Nina Bywall

Attorney at Law
079-100 42 62
nina.bywall@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om Nina

Som kreativ person trivs jag att arbeta med händerna, vare sig det handlar om lera, stickning, trädgårdsarbete eller matlagning.

 

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll på Bergenstråhle är som jurist, där mitt kärnområde och expertis finns inom varumärkesrätt. Jag stöttar mina kunder med deras generella IP-strategier, likväl som jag gärna diskuterar och rådgör närmare med mina kunder hur de praktiskt stärker värdet av sitt varumärke både på den digitala och den analoga plattformen.

Attorney at Law

Nina Karlsdotter Dahlin

Chief Human Resource Officer
010-750 07 51
nina.karlsdotter.dahlin@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

På fritiden hittar ni mig vid min brygga i Eriksvik för att putsa på motorbåten och åka på dagsturer i skärgård. Med på båten finns sonen Eric och Golden Retrievern Sigge. Musik, meditation och litteratur avnjuts gärna i hemmets harmoni framför brasan.

Erfarenhet och drivkrafter

På Bergenstråhle är jag Chief HR Officer med fokus på att skapa möjligheter och sunda arbetsmiljöer, där alla medarbetare och ledare kan växa och utvecklas. Viktiga värderingar för mig är respekt för medarbetarens bakgrund, empati och förståelse för olika situationer samt lyhördhet för individens behov. För bolagets bästa bygger vi ett modernt och framåtriktat HR-team för att attrahera och behålla dagens och morgondagens IP-hjältar.

Chief Human Resource Officer

Olena Moroz

Attorney at Law
079-103 98 08
olena.moroz@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

På min fritid finner du mig ofta på resande fot med en bok i handen.

Erfarenhet och drivkraft

Jag är specialiserad inom IP, med huvudfokus på trademark, copyright, domän, brand protection och IP-relaterade transaktioner.

Attorney at Law

Pär Eliasson Zucco

Chief Executive Officer
010 750 07 51
par.eliasson@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

En glad italienare, där temperamentet kan skina igenom när jag ser barnen spela fotboll. Jag spenderar gärna lediga kvällar med familj och god mat, eller på resande fot i fjällen.

Erfarenhet och drivkraft

Bergenstråhle är ett kunskapsbolag, där jag arbetar med visionen tillväxt och skalbarhet. Att få möjligheten att se mina medarbetare trivas, och tillsammans revolutionera branchen, väcker mig med glädje och iver.

Chief Executive Officer

Pernilla Hammar

Chief Business Officer
010-750 07 51
pernilla.hammar@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Till vardags spenderar jag ledig tid med familjen, hund & häst eller med att träna. När jag får tillfälle besöker jag gärna en storstad, strand eller fjälltopp för att ladda upp med ny energi och skapa minnen med mina nära och kära.

Erfarenhet och drivkrafter

På Bergenstråhle & Partners är jag ansvarig för vår försäljning, våra kunder och vår marknadsbearbetning. Jag och mitt team av Business Advisors hjälper till att hitta lösningar för att skapa ännu större värde av våra kunders IP. Med strategisk rådgivning kan vi hitta möjligheter våra kunder inte tidigare haft. Jag drivs av utveckling och att ständigt förbättra, och av att skapa långsiktiga relationer med människor omkring mig.

Chief Business Officer

Peter Jacobsson

European Patent Attorney
0765-345 736
peter.jacobsson@bergenstrahle.se
 Kontor: Jönköping

Om

Jag är en aktiv person som gillar att röra mig i skog och mark på olika sätt. På vintern är det långfärdsskridsko och längdskidor som gäller (så länge vädrets makter vill). Övriga året springer jag, allra helst orientering, eller cyklar. Blandar även detta med en dos kultur som lite andlig spis.

Erfarenheter och drivkrafter

Jag jobbar som patentkonsult. Jag är dessutom partner på Bergenstråhle samt europeiskt patentombud. Mitt fokusområde är telekom- och mjukvarupatent men jag jobbar även inom många andra områden såsom mekanik, allt från inkontinensskydd till bilindustrin. Jag har 30 års erfarenhet i IP-branschen. Jag drivs av att hjälpa företag och enskilda att skydda och tjäna pengar på sin utveckling. Jag gillar särskilt att hjälpa till i strategiska frågor för mina kunder, frågor där jag på olika sätt kan hjälpa dem nå sina strategiska affärsmål med hjälp av IP. Jag gillar även att sätta mig in i, förstå och beskriva komplicerade tekniska lösningar.

European Patent Attorney

Petra Knoop Udén

Design Manager, Attorney at Law
petra.knoopuden@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg
Design Manager, Attorney at Law

Petter Øen

European Patent Attorney
073-640 45 44
petter.oen@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Norrman som trivs i naturen, både med och utan skidor på benen. Jag talar 6 språk och gillar att möta människor från hela världen. Familjen är viktig som bas i mitt liv.

Erfarenhet och drivkrafter

Europeiskt patentombud med erfarenhet från EPO som granskare inom medicinteknik. Skriver och handlägger patentansökningar, rådgivning och analys för freedom-to-operate, utformar IP-strategier, driver invändningar och tvister, behörig att representera inför enhetsdomstolen (UPC). Jag drivs av att hitta lösningar på mina kunders IP-utmaningar för att hjälpa dem skydda sina innovationer.

European Patent Attorney

Pontus Lundbladh

Patent Consultant
079-102 65 21
pontus.lundbladh@bergenstrahle.se
 Kontor: Göteborg

Om

Då jag har ett stort idrottsintresse spenderas min lediga tid ofta i löparspåret, på gymmet, på en diskgolfsbana eller på läktaren i allsvenska fotbollsmatcher.

Erfarenhet och drivkrafter

Min roll på Bergenstråhle är som patentkonsult. Jag hjälper gärna dig att bygga upp en slagkraftig patentportfölj och att förstå det kommersiella värdet av era existerande patent. Med min tidigare erfarenhet som granskare patentverket samt arbete in-house arbete på storföretag har gett mig en god helhetsbild av området och jag diskuterar därför gärna strategi och best practice kring uppfinnings- och patenthantering.

Patent Consultant

Reneé Åhlund

IP Coordinator
076-534 57 32
renee.ahlund@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

OM

På min fritid tar jag gärna långa promenader med min hund. Tillbringar mycket av min tid i fritidshuset. Annars tycker jag om att umgås med vänner och familj. Reser gärna till varmare breddgrader när möjligheten finns.

ERFARENHET OCH DRIVKRAFTER

Min roll på Bergenstråhle är som IP koordinator. Jag har hand om posthanteringen, EP-valideringar från ombudskunder och hantering av årsavgifter.  Jag drivs av de mångsidiga arbetsuppgifterna som inte alltid är lika från dag till dag.

IP Coordinator

Sofia Eriksson

Head of Legal, Attorney at Law
076-104 34 76
sofia.eriksson@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Jag är en naturälskare som hämtar energi på havet och i naturen men som också gillar stadens puls. Tycker om bad och båtturer i skärgården och njuter av att vara i fjällen, där jag gärna tar mig fram med vandringskängor eller skidpjäxor på fötterna. Min kreativa ådra märks mest vid spisen, där jag är en mästare på att trolla ihop en middag av det som råkar finnas hemma.

Erfarenhet och drivkrafter

Jag är Head of Legal på Bergenstråhle och arbetar med IP-rådgivning med huvudfokus på varumärken och strategisk rådgivning till svenska och internationella kunder. Jag har erfarenhet som jurist hos två andra IP-byråer, men också från utvecklingsintensiva organisationer där jag haft ledaruppdrag med fokus på digital tjänsteutveckling och innovation. Min drivkraft som rådgivare är att få arbeta nära kundernas behov och affärsmål och få vara med och bidra i utvecklingen av kundernas affärer.

Head of Legal, Attorney at Law

Susanne Permerius Persson

Head of IP Coordination
076-534 57 39
susanne.permerius@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

OM

På fritiden hittar du mig oftast i ett par träningsskor, på gymmet eller skogen. Och är jag inte där så sitter jag förmodligen i min lilla ateljé och knådar en lerklump eller syr en väska. Fast helst sitter jag under Mullbärsträdet i vår trädgård i Frankrike och filosoferar.

Erfarentheter och drivkraft

I min roll på Bergenstråhle har jag mycket nytta av min långa erfarenhet från att arbeta med IP från både myndighet och industri. Jag drivs av att jobba med förändring och ordning och reda. Att hålla utbildningar ligger mig också varmt om hjärtat. Jag och mitt team samordnar och hanterar IP-formalia och administration av patent, varumärken och design och vi ser till att din IP-portfölj alltid är uppdaterad och säker.

Head of IP Coordination

Tina Johnsson

Human Resource Specialist
079-101 74 64
tina.johnsson@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Jag är en av de som lyckats hitta ett jobb som jag skulle kunna ha som hobby. Jag är intresserad av psykologi och mänskligt beteende och det passar bra när man ska hitta rätt person till rätt plats.

Så det blir en del läsande av både fack- och skönlitteratur. Annars är djur, natur och konst av stort intresse.

Erfarenheter och drivkrafter

Jag har arbetat med rekryteringar och kandidatutvärderingar i snart 20 år som konsult, egenföretagare och som del av bolags egna rekryteringsavdelningar. Mitt jobb här består till stor del av headhunting och search eftersom de kompetenser vi letar efter inte växer på träd. När jag träffar en person vars erfarenheter, kompetenser och personlighet matchar Bergenstråhles kultur, värderingar och behov, och vi får en ny kollega – då trivs jag. Det är en härlig win-win. Är du intresserad av att jobba hos oss? Tveka då inte – skicka mig ett mail.

Human Resource Specialist

Veronika Olsson

Unit Manager IP Coordination
079-100 33 95
veronika.olsson@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Min fritid består mest av att vara med familjen och koordinera alla aktiviteter. Gillar att vara i skogen lika mycket som att ligga på en strand i något varmt land.

Erfarenhet och drivkrafter

Gruppchef för vårt IPM team och har arbetat inom IP området sedan 2010. Mitt team samordnar, planerar och hanterar alla våra kunders behov när det gäller IP-formalia och administration av patentvalideringar, varumärkesförnyelse, översättningar, recordals och mycket annat.

Unit Manager IP Coordination

Viktoria Bondegård

Financial Controller
079-102 59 78
viktoria.bondegard@bergenstrahle.se
 Kontor: Stockholm

Om

Jag är en positiv och målinriktad människa som gärna ägnar mina dagar åt kreativa och aktiva äventyr. Jag finner glädje i att utveckla mig själv i olika kurser, att lära mig nya saker och göra det mesta som får mig att må bra. Jag älskar även att resa, och åker gärna iväg och hälsar på mina vänner världen över.

Erfarenhet och drivkraft

Jag är Finance Controller hos Bergenstråhle. Där jag, med engagemang för våra kunder, ser till att ekonomin är i balans. Särskilt när det gäller intäkter och kostnader. Min passion ligger i att analysera ekonomiska data som omsättning och risk, implementera processer som ökar effektiviteten, och strukturera verksamheten för att optimera arbetet.

Financial Controller