Bergenstråhle & Partners, ledande IP-byrå i Norden, ingår partnerskap med Lightbringer – den ledande aktören för artificiell intelligens (AI) inom patent. Partnerskapet är unikt och banbrytande inom IP-branschen och avser den nordiska regionen. Genom samarbetet kan båda parter erbjuda sina respektive kunder det andra bolagets tjänster, och för Bergenstråhle & Partners innebär det att kunderna kommer kunna använda AI som en central motor i patentansökningar. I kombination med kvalitativ rådgivning ger det snabbare processer, kostnadsbesparingar och ökad proaktivitet vid en patentansökan.

— Tillsammans med Lightbringer tar vi nu vårt företag och vår bransch till nästa nivå. Vi vet hur krävande det är för våra kunder att hantera sina patent, men tack vare denna tjänst blir vi en central aktör som stödjer innovation och konkurrenskraft på ett tydligt och avgörande sätt, säger Pär Eliasson Zucco, vd på Bergenstråhle & Partners.

Patentansökningsprocesser är komplexa, administrativa och tidskrävande. Genom partnerskapet med Lightbringer kan Bergenstråhle erbjuda sina kunder en digital tjänst – driven av AI, där kunden sparar mycket av den tid det annars tar att hantera en ansökan.

Samarbetet inleds efter en längre process, där Bergenstråhle utvärderat ett antal olika företag med digitala tjänster, med AI som viktig komponent.

— Efter en omfattande analys blev till slut valet ganska lätt. Lightbringer har visat sig vara otroligt kompetenta och innovativa och passar vår strategi och tjänsteportfölj på ett fantastiskt sätt. Deras kompetens inom AI, men också förståelse för våra krav och behov, ger oss självförtroende att ta detta steg. Som IP-byrå trivs vi bäst med att ligga i framkant när det kommer till att hjälpa våra kunder utveckla och växa sin affär. Med denna tjänst, i kombination med våra fenomenala rådgivare och experter, är jag övertygad om att vi ännu bättre kan stödja våra kunder i det vi kan allra bäst – det vill säga utveckla och växa våra kunders affär, säger Pär Eliasson Zucco.

Lightbringer grundades år 2023 med ambitionen att förenkla processen kring patentansökningar genom sin plattform, och har snabbt fått ett varmt välkomnande av marknaden. Genom att utnyttja kraften i generativ AI med stor expertis inom patentbranschen, effektiviserar och påskyndar Lightbringers programvara hela processen, vilket minskar processtiden från dagar till timmar. Nu siktar bolaget på global expansion.

— Det är fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder kombinationen av vårt verktyg och Bergenstråhles starka kompetens. Vi har ett helt färdigt gränssnitt, som med hjälp av AI förenklar patentansökningsprocessen på ett revolutionerande sätt. Att ta detta till den nordiska marknaden tillsammans med Bergenstråhle känns naturligt då vi tillsammans skapar en helhet som får anses unikt i branschen. Jag ser verkligen fram emot att stötta all den innovation och kreativitet vi vet finns genom vårt samarbete, säger Dominic Davies, VD på Lightbringer.

För mer information, vänligen kontakta:

Pär Eliasson Zucco, VD Bergenstråhle
par.eliasson@bergenstrahle.se

Dominic Davies, VD Lightbringer
dominic@lightbringer.com

Hans Edin, CMO Bergenstråhle
hans.edin@bergenstrahle.se

Om Bergenstråhle
Bergenstråhle skapar rätt förutsättningar för företag att utveckla sina immateriella tillgångar med fokus på långsiktighet och lönsamhet. Som kunskapsbolag inom IP är det en självklarhet för oss att hela tiden vara nyfiken på vår omvärld. Hur kan vi stötta våra kunder och på så sätt stärka innovation och bidra till en positiv samhällsutveckling?

Om Lightbringer
Lightbringer™ är en innovativ lösning för att hjälpa företag att ansöka om patent, som syftar till att förändra patenteringsupplevelsen för uppfinnare. Genom att utnyttja kraften i generativ AI med djup expertis inom patentbranschen, effektiviserar och påskyndar vår programvara hela processen, vilket minskar omloppstiderna från dagar till timmar. Tack vare Lightbringer kan uppfinnare nu bygga en portfölj av patentansökningar till en bråkdel av den kostnad som vanligtvis förknippas med traditionella metoder, samtidigt som de drar nytta av kunskapen och färdigheterna hos mycket erfarna patentadvokater.

Dela med dig.