RESET

Nicklas Ojakangas

European Patent Attorney

, +46 73 152 86 59
Linköping

Nicklas är European Patent Attorney på Bergenstråhle & Partners och har varit verksam inom IP-området sedan 2002, både i industrin och i konsultverksamhet. Tidigare har Nicklas arbetat med FoU. Som IP-konsult arbetar Nicklas med de flesta aspekter av immateriell egendom, men är samtidigt expert på patentfrågor och patentprocessen. Exempel på Nicklas kunskapsområden är konkurrent- och teknikundersökningar, hantering av patentansökningar och intrångsfrågor, freedom to operate-undersökningar samt IP-strategier och IP-baserade teknik- och affärsvärderingar.

Nicklas har en M Sc. inom tillämpad fysik och elektroteknik och bred erfarenhet från flera olika teknikområden, till exempel telekommunikation, datanätverk, bildbehandling och visualisering, sensorer, signalbehandling, filter, programvara, kryptering, lysdioder, organisk elektronik, halvledare, digital-tv och medicinsk teknologi.

Innan Bergenstråhle var Nicklas hos ett annat IP-konsultföretag där han arbetade som European Patent Attorney och IP-konsult i 6 år. Innan dess var han 7 år på Awapatent. Nicklas har också arbetat som patentingenjör med ansvar för patenthantering på en FoU-avdelning hos Thin Film Electronics. Han har också erfarenhet av att arbeta på en av Nokias FoU-enheter.