RESET

Maria Svensson

Attorney at Law

, +46 79 100 70 75
Göteborg

Med en masterutbildning inom IP från New York, juridikstudier på Handelshögskolan i Göteborg och flera års internationell erfarenhet från WIPO och i Sverige hos en av våra IP-konsultkollegor, är Maria en stark kraft på vårt härliga Göteborgskontor.

Maria är expert på bl a internetjuridik och har jobbat mycket med frågor som rör varumärken, domännamn och sociala medier. Som tidigare tennisspelare på hög nivå är Maria målmedveten och som jurist och projektledare hjälper hon kunder att driva effektiva IP-projekt.

Maria själv ser framför allt två anledningar till varför IP är så viktigt – först och främst är det en tillgång som är värd att skyddas så att kunden kan fortsätta utveckla sin verksamhet eller sina produkter utan att behöva oroa sig för eventuella intrång. IP kan och bör också användas för att generera intäkter, t ex genom licensiering. Genom att ta vara på det man har i sin IP-portfölj kan du som kund minimera risker för rättsliga tvister, samtidigt som du skapar förutsättningar för ökad tillväxt.