RESET

Johan Örneblad

Innovation Lawyer

, +46 73 975 63 81
Göteborg

Johan är Attorney at Law hos Bergenstråhle med stor passion för teknik och disruptiva affärsmodeller. Johans expertis omfattar bland annat  att skapa, skydda och hantera, IP inom high-tech, musik- och underhållningsjuridik. Johan har speciell erfarenhet av IP-frågor inom spelutvecklingsbranschen.

Johan hjälper kunder med multi-juridiska frågor i IP-tvister, skiljeförfaranden och förhandlingar kring portföljlicenser. Han hjälper kunder att bygga affärsstrategiskt värdefulla IP-portföljer, hantera patentbaserade transaktioner och upprätta skyddsstrategier för olika internationella kunder. Johan har ett speciellt fokus på upphovsrättsintrång mot spel-IP, varumärkesfrågor online och tvister om domännamn.

Johan har en bred teknik- och marknadsförståelse inom konsumentelektronik och mjukvara med specifik kunskap inom navigering, GPS, bilar, öppen källkod, användargränssnitt, onlinespel, underhållning, sociala plattformar och apputveckling. Innan Johan började hos Bergenstråhle arbetade han på ett IP-juridikkontor i London och han har också arbetat på ett multinationellt telekommunikationsföretag i Silicon Valley.