”Patentexpert: Vi söker en erfaren patentkonsult inom it, telekom och mjukvara”

Andreas-I-Mask-Group-220 Andreas Iwerbäck
Patent Manager Telecom & Software

Din roll hos Bergenstråhle

Basen är alltid det professionella arbete som bygger upp våra kunders IP-plattform. Den patentexpert vi nu söker kommer att ytterligare stärka vårt kunniga och kundfokuserade patentteam.

I din roll tror vi att du:

 • har minst 5-10 års erfarenhet av patentarbete på byrå eller inom industrin,
 • har kommersiell erfarenhet, gärna i kombination med IP med stor trygghet ger företag affärsstrategisk och teknisk rådgivning som underlättar att förverkliga utvecklingsplaner, samt vid behov utarbetar och handlägger patentansökningar.
 • vill hjälpa kunder skapa värde genom sin IP.

Den vi söker utgår antingen ifrån vårt kontor i Stockholm eller Göteborg. Samtidigt har Coronaläget hjälpt oss inse att en kombination mellan företagskontor och hemmakontor fungerar mycket bra i vår värld. Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

 

Som patentombud hos Bergenstråhle & Partners kommer du att bidra med affärsstrategisk kompetens i patent- och immaterialrättsfrågor. Du arbetar nära både kunder och kollegor för att ge ett professionellt stöd i frågor som rör innovation, teknik, juridik och olika affärssituationer. Experttjänsten hos oss innebär en hög grad av självständigt arbete, samtidigt som du kommer delta i tvärvetenskapliga team med andra patentexperter, jurister och IP-koordinatorer för att möta våra kunders behov på bästa sätt.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Vara kundansvarig för några av våra större kunder och jobba med att utveckla och anpassa IP-portföljer i relation till företagens affärsmål.

 • Rådgivning och värderingsprojekt

 • Utarbeta patentunderlag, hantera och fullfölja patentansökningar; hantera hela livscykeln för patentansökningar.

 • Driva internationella patentprojekt.

 • Hantera en patentportfölj och t.ex. förbereda licensering.

 • Ge juridiskt baserade råd om patenterbarhet, giltighet och freedom to operate (FTO).

 • Försvara våra kunders patent mot utmaningar och intrång från tredje part.

Din profil

 • Utbildning: Master of Science eller motsvarande och erfarenhet inom teknikområden som Data, IT, Telekom, Mjukvara, AI eller Robotik.

 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som patentexpert, gärna från immaterialrättsbyrå och/eller från industrin.

 • Trygg i att genomföra kundmöten obehindrat på både svenska och engelska.

 • Tycka att det är roligt att göra affärer, gärna en bakgrund med finansiell kunskap

 • Van att leda komplexa affärsprojekt med förmåga att brinna för kunden och affären.

 • Du gillar att jobba i team och att bidra till hela teamets resultat.

 • Du får gärna laga mat baserad på sjögräs, ha en förkärlek till robotgräsklippare, träna japanska kampsporter och allt däremellan. Vi älskar våra livliga och ibland lätt udda diskussioner under våra fikapauser.

Varför välja Bergenstråhle & Partners som arbetsgivare?

På Bergenstråhle drivs vi av ett familjärt, prestigelöst arbetsklimat. Vi är vänner och vi trivs bra ihop. Du hamnar bland passionerade kollegor, ibland med flera mil mellan såväl oss själva som våra kunder, mitt i en spännande bransch under utveckling. Det händer mycket hela tiden, du blir aldrig fullärd och det är bara du själv som begränsar utvecklingsmöjligheterna. Bergenstråhle & Partners är en nytänkande och modern IP-rådgivare som tar väl hand om sina medarbetare och kunder. Vi tar en tätposition i utvecklingen av IP-branschen. Det är kul att vara med på Bergenstråhle & Partners spännande resa mot framtiden!

Vi bedömer din ansökan så snart den har kommit in och kan komma att bjuda in till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Välkommen att fylla i formuläret här bredvid och skicka din ansökan med CV och brev.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas-I-Mask-Group-220 Andreas Iwerbäck
Patent Manager Telecom & Software
andreas.iwerbäck@bergenstrahle.test
+46 79 102 41 61

Skicka din ansökan genom formuläret
  Gör en intresseanmälan

  Finns det ett jobb för mig hos Bergenstråhle?

  Vi utvecklar vår verksamhet och våra erbjudanden hela tiden. Vi söker regelbundet efter nya kollegor som gillar att lotsa våra kunder mot starkare marknadspositioner och ny tillväxt. Ser du ingen utannonserad tjänst just nu som passar, hör av dig ändå. Vi kanske har något på gång som inte syns eller så kan vi kanske skapa något nytt och spännande tillsammans?

  Fyll i formuläret här till höger och skriv några rader i ett brev om dina tankar och ambitioner. Vi kontaktar dig så snart din intresseanmälan dyker upp!

  Kort om Bergenstråhle & Partners

  Vi hjälper innovativa företag att både skydda och utveckla värdet på sin samlade kunskap. Att ta helhetsgrepp om sitt kunskapskapital har aldrig varit viktigare. Vi har utvecklat unika metoder som hjälper våra kunder att lyckas på sin tillväxtresa.

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.