Din roll hos Bergenstråhle

Chief Business Officer

Nu finns det en möjlighet för en driven, socialt begåvad och affärsälskande senior säljledare att fylla rollen som CBO hos oss här på Bergenstråhle. Vi lever i en rådgivande, komplex konsultverksamhetsvärld som kommer göra en otroligt rolig och spännande resa de närmaste åren. Vår nya CBO kommer vara en vital del i förädlandet av vårt sätt att erbjuda våra tjänster men också en motiverande ledare för vår säljstyrka.

Din roll

Som CBO har du ett övergripande affärs- och resultatansvar för bolagets försäljning. Rollen är en del av ledningsgruppen och rapporterar till bolagets CEO.

CBO leder och har personalansvaret för bolagets marknadsorganisation bestående av sex teamledare samt bolagets KAM-organisation. Löpande arbete med kompetensutveckling av marknadsorganisationen, personlig coachning av medarbetare, sammanhållande av utbildningsprogram och aktiviteter ingår i rollen. Gruppen är idag sammanlagt ca 10 personer men den kommer växa redan under 2023.

 

Som CBO kommer du också ha ansvaret att fortsätta bygga upp och vidareutveckla bolagets kundorganisation. Du kommer att leda en övergång in i en accountsälj-funktion som kommer omhänderta bolagets olika kundsegment. Rollen har därför det strategiska ansvaret för att säljfunktionen utvecklas för att omhänderta bolagets långsiktiga behov och mål. I detta ansvar ligger också att definiera och forma lämpliga arbetsformer för att stödja detta mål.

CBO ansvarar för att omhänderta och driva bolagets finansiella mål på försäljning och marginaler samt verksamhetsrelaterade mål på förädling av kundportföljer, tjänsteförsäljning och kundnöjdhet.

 

 

Du kommer att ha ett nära samarbete med COO i syfte att styra och samordna försäljning utifrån bolagets leveranskapacitet och kompetensförsörjningsplan, och man kommer att jobba integrerat med vår leveransorganisation.

Tillsammans med bolagets CSO arbetar CBO med att samordna och implementera bolagets långsiktiga marknadsrelaterade strategier avseende kunder, prissättning och erbjudanden.

Strategiskt ansvar:

 • Medverka i ledningsgruppens arbete med att styra den dagliga verksamheten samt i utvecklingen av bolagets strategiska förflyttning enligt plan.
 • Realisera bolagets tillväxt tillsammans med bolagets CSO samt övrig ledningsgrupp.
 • Definiera och bygga bolagets säljavdelning inklusive de verktyg och satsningar som den kommer att kräva utifrån effektivitet och kvalitet.
 • Ansvara för att bolaget arbetar med bibehållen god kundnöjdhet genom att inhämta feedback via kundundersökningar för att löpande utveckla processer och arbetssätt.
 • Ansvara för utveckling och implementation av en robust försäljnings- och segmenteringsstrategi för bolagets befintliga kunder.
 • Ansvara för utveckling och implementation av strategier för nyförsäljning och onboarding av nya kunder.

Vem är du?

Vi tror att du har en stark egen konsultativ förmåga och erfarenhet från konsultförsäljning och tjänsteförsäljning i en komplex kontext.

Att du brinner för att leda individer och team samt löpande förse dem med stöd, riktning och feedback utifrån deras behov. Du behöver vara naturligt målorienterad och ha en beprövad förmåga att driva saker framåt och få saker gjort. Från ord till handling.

Ha en stark kommunikativ förmåga och en förmåga att ”lead by example” samt erfarenhet från att effektivt arbeta och leda inom en matrisorganisation. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett grundläggande krav.

Viktigt är att ditt uppdrag omfattar att utveckla och leda bolaget in i en fullfjädrad, och för branschen ledande säljavdelning. Vi ser att du agerar med din erfarenhet från att bygga och implementera account-drivna säljorganisationer inom konsultverksamheter eller andra former av komplex försäljning.

Vilka är vi?

Vi är ett prestigelöst gäng som har samarbete och trivsel som ledord. Vi befinner oss bland härliga kollegor i en spännande framtidsbransch där det händer mycket och där Bergenstråhle & Partners dessutom har ett nytt sätt att se på IP och hur vi samarbetar med kunder. Hos oss är det tillåtande och tryggt.

Hos oss kommer du också att erbjudas stor frihet att utveckla dig själv och rollen samtidigt som du får stöd av organisationen för att vi tillsammans ska nå våra gemensamma mål.

Din placering blir på vårt nya, fräscha kontor på Magnus Ladulåsgatan 63B, ett stenkast från Medborgarplatsen.

 

För upplysningar om tjänsten:

CEO Pär Eliasson Zucco mailadress: par.eliasson@bergenstråhle.se eller på telefon: tel +46 703 47 40 61, alternativt Senior Talent Acquisition Specialist Tina Johnsson på telefon 079-101 74 64, tina.johnsson@bergenstråhle.se

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 15/1 -23!

Välkommen att fylla i formuläret här bredvid och skicka din ansökan med CV och brev.

Skicka din ansökan genom formuläret (bifoga PDF-filer)
  Gör en intresseanmälan

  Finns det ett jobb för mig hos Bergenstråhle?

  Vi utvecklar vår verksamhet och våra erbjudanden hela tiden. Vi söker regelbundet efter nya kollegor som gillar att lotsa våra kunder mot starkare marknadspositioner och ny tillväxt. Ser du ingen utannonserad tjänst just nu som passar, hör av dig ändå. Vi kanske har något på gång som inte syns eller så kan vi kanske skapa något nytt och spännande tillsammans?

  Fyll i formuläret här till höger och skriv några rader i ett brev om dina tankar och ambitioner. Vi kontaktar dig så snart din intresseanmälan dyker upp!

  Kort om Bergenstråhle & Partners

  Vi hjälper innovativa företag att både skydda och utveckla värdet på sin samlade kunskap. Att ta helhetsgrepp om sitt kunskapskapital har aldrig varit viktigare. Vi har utvecklat unika metoder som hjälper våra kunder att lyckas på sin tillväxtresa.

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.