Trådartiklar delux! Vart du än vänder dig.

”Ja, och där kunde ju presentationen om vårt företag ha stannat. För det är väl inte så mycket mer än så? Jo, nu är det ju så att metalltråd och plåt används inom väldigt många områden i vårt samhälle och det är ofta väldigt höga krav på både kvalitet, hållbarhet, lätt vikt och design. Vi befinner oss på en starkt konkurrensutsatt marknad och vi är måna om att våra kunder köper våra lösningar för att de lever upp till höga förväntningar säger Alexander Lehto, marknadsansvarig på Trådartiklar.”

Innovation, automatisering och unik design

Sedan starten 1956 har Trådartiklars varumärke associerats med ”klurig problemlösning” inom trådbockning. Trådartiklar är ett svenskt, innovativt bolag med egen utveckling och modern produktion i småländska Brännehylte. Idag omsätter företaget kundens starkt varierande utmaningar genom en rationell, stilbildande och starkt automatiserad och robotiserad produktion som jobbar dag och natt. Unika lösningar med hög produktkvalitet är fortfarande honnörsord.

 

Med tuff konkurrens från såväl Europa och inte minst från Kina, är Trådartiklar måna om att slå mynt av sin uppfinningsrikedom och sin höga kvalitet. Företaget jobbar bland annat med legotillverkning åt olika aktörer och vill säkerställa sin position som kvalitetsleverantör till dessa. Samtidigt vill man vara tydlig med att det de producerar är unikt och värdefullt.

Vi lägger ned mycket tid på att utveckla unika lösningar som följer samhällets utveckling med de behov som medföljer. I det perspektivet vill vi ha kontroll över och ”äga” våra lösningar, samtidigt stötta en uppfattning om att det vi levererar är unikt och att det håller högsta kvalitet. Det stärker våra kommersiella ambitioner, avslutar Alexander Lehto.

Att "mota Olle i grinden"

I nära samarbete med Bergenstråhle & Partners tar Trådartiklar ett grepp om sin innovationskraft och utvecklingen av sina produkter för att ännu bättre kunna möta behov och konkurrens på marknaden. Företaget visste t ex att en stor samarbetspartner funderade på egna förbättringar av en viktig trådprodukt, dock visste Trådartiklar inte hur långt de hade kommit i sina funderingar i förbättring av produkten. Produkten har 20-25 år på nacken och branschen har hittills varit nöjd med den lösning som erbjudits.

 

En strategi arbetades fram som hade fokus på att försöka ta fram en produkt som var betydligt lättare men fortfarande väldigt hållbar, än mer ergonomisk och uppfyllde samma höga krav och standard som tidigare.

Affärsnyttan i ett starkt patent

Med bas i uniktiteten och den tekniska lösningen, kunde Bergenstråhle hjälpa Trådartiklar att få ett starkt patent, något som inte hade varit i fokus tidigare. Nu äger Trådartiklar sin produkt ”på riktigt” och har ett mycket starkare kommersiellt utgångsläge. De är inte längre enbart en legotillverkare åt andra och det innebär en mycket större säkerhet för fortsatt utveckling och i förlängningen – affärspotentialen.

Kontakt

”Våra IP-experter hjälper dig att öka
affärsvärdet av dina IP-investeringar.
Kontakta en av våra rådgivare idag.”

Mask Group 46@2x

Petra Knoop Udén
COO

Fler kundreferenser

Etacs utveckling av nya produkter sker i samarbete med etablerade designers, erfaren vårdpersonal och användare av produkterna. Samarbetet bidrar starkt till att så många produkter betraktas som etablerade standarder och ”benchmarks” för en hel bransch.

 

Wittra har löst den stora utmaningen som den nu dominerande GPS-tekniken inte klarar av. Som det innovativa bolag Wittra är, har man jobbat konsekvent med att bygga upp en stark portfölj av immateriella egendomar och rättigheter, kopplade till sin innovation.

Climeon har fått otaliga erkännanden för sin innovationskraft och har idag ett marknadsledande fotfäste. Företaget ses som det ledande bolaget inom sin marknad och ”leverantör” till en av lösningarna på klimatfrågan.