Vad gör man som patentexpert hos Bergenstråhle?

Basen i vårt arbete är alltid det hantverk som bygger upp våra kunders IP-plattform. Som patentexpert placerar du tekniken i kundens affärssammanhang och bidrar med affärsstrategisk kompetens i patent- och immaterialrättsfrågor. Du arbetar nära både kunder och kollegor för att ge ett professionellt stöd i frågor som rör innovation, teknik, juridik och olika affärssituationer.

 

Patentexperttjänsten inom Life Science hos oss innebär en hög grad av självständigt arbete, samtidigt som du kommer delta i tvärvetenskapliga team med andra patentexperter, jurister och IP-koordinatorer för att möta våra kunders behov på bästa sätt. Du bor med fördel i Stockholms- eller Göteborgsområdet i den här rollen, och arbetsplats är flexibelt.

Exempel på dagliga uppgifter

 • Driva patentansökningar från första uppfinnarmöte fram till beviljat patent.

 • Hantera en patentportfölj och t ex förbereda licensering.

 • Ge juridiskt baserade råd om patenterbarhet, giltighet och freedom to operate.

 • Försvara våra kunders patent mot utmaningar och intrång från tredje part.

 • Ge strategisk rådgivning så att våra kunders IP hjälper dem att uppnå deras affärsmål.

 • Arbeta nära kollegor med expertis inom andra immaterialrätter för att utveckla våra kunders IP.

 • Vara kundansvarig för några av våra kunder och stötta dem i att utveckla deras IP-portföljer så att dessa skapar värde.

Din profil

 • Utbildning: minst Master of Science eller motsvarande inom kemi eller Life Science, t ex inom organkemi, biokemi eller molekylärbiologi.

 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som patentexpert, från immaterialrättsbyrå och/eller från industrin.

 • Det är en merit om du är utbildad European Patent Attorney eller på väg att bli det.

 • Du kan föra en kunddialog obehindrat på både svenska och engelska.

 • Du gillar att jobba i team och att bidra till hela teamets resultat.

 • Du får gärna laga mat baserad på sjögräs, ha en förkärlek till robotgräsklippare och allt däremellan. Vi älskar våra livliga och ibland lätt udda diskussioner under våra fikapauser.

Varför jobba hos Bergenstråhle?

Vi är ett glatt gäng som har samarbete och trivsel som ledord. Vi befinner oss bland härliga kollegor i en spännande bransch, där det händer mycket hela tiden och där Bergenstråhle dessutom har ett nytt sätt att se på IP, och hur vi samarbetar med kunder.

 

Bergenstråhle är en varm och familjär arbetsplats, trots ibland flera mil mellan kollegor och vissa kunder. Vi är vänner och vi trivs bra ihop. Prestigelöst och tryggt!

Välkommen att fylla i formuläret här bredvid och skicka din ansökan med CV och brev. Vi bedömer din ansökan så snart den har kommit in.

För mer information, vänligen kontakta:

Mask Group 93@2x

Annika Unge
Manager Patent Life Science, Chemistry and MedTech,
European Patent Attorney, PhD
annika.unge@bergenstrahle.se
+46 79-100 24 04

 

Skicka din ansökan genom formuläret
  Gör en intresseanmälan

  Finns det ett jobb för mig hos Bergenstråhle?

  Vi utvecklar vår verksamhet och våra erbjudanden hela tiden. Vi söker regelbundet efter nya kollegor som gillar att lotsa våra kunder mot starkare marknadspositioner och ny tillväxt. Ser du ingen utannonserad tjänst just nu som passar, hör av dig ändå. Vi kanske har något på gång som inte syns eller så kan vi kanske skapa något nytt och spännande tillsammans?

  Fyll i formuläret här till höger och skriv några rader i ett brev om dina tankar och ambitioner. Vi kontaktar dig så snart din intresseanmälan dyker upp!

  Kort om Bergenstråhle & Partners

  Vi hjälper innovativa företag att både skydda och utveckla värdet på sin samlade kunskap. Att ta helhetsgrepp om sitt kunskapskapital har aldrig varit viktigare. Vi har utvecklat unika metoder som hjälper våra kunder att lyckas på sin tillväxtresa.

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.