Din roll hos Bergenstråhle

Vi rekryterar nu en, för oss ny roll, Head of Financial IP. Du kommer vara en central del i att vidareutveckla ett strategiskt erbjudande till marknaden och samtidigt ansvara för leveranser och utveckling av kompetensområdet ”Financial IP services”. Området är i tydlig utveckling med tillväxtmål på både affär och rekryteringar för 2023 och framåt. I rollen kommer du att kombinera ledarskap med eget utförande samt affärsutveckling.

 

I nuläget består området av två direktrapporterande samt ett flertal medarbetare som löpande arbetar inom dessa uppdrag. En viktig del i rollen är att ansvara för kvalitet och leveransförmåga genom dokumenterade rutiner och processer samt effektiva verktyg. Du ingår i ett av Bergenstråhles marknadsteam där du arbetar med egna kunduppdrag och i rollen samarbetar du med kollegor och stöttar kunder inom hela organisationen och rapporterar till COO.

 

Uppgifter:

 • Ansvar för att leda och koordinera kompetensområdet innefattande personal-,
  rekryterings- och budgetansvar samt beläggningsansvar.
 • Utvecklings- och affärsansvar för tjänsteområdet, vilket omfattar att löpande se över och utveckla erbjudandet och enskilda produkter för och tillsammans med marknaden, ansvara för bolagets affärsmål, samt stötta och driva säljprocesser.
 • Processansvar med ett övergripande ägarskap av våra analysmetoder, arbetsprocesser och rutiner för våra tjänster inom Financial IP. Säkerställa god dokumentation, effektivitet och överförbarhet av dessa delar inom gruppen.
 • Ansvar för att säkerställa att vi har rätt kompetens, verktyg och processer för leverans.

 

Bakgrund:

 • Vi ser att du har en civilekonomexamen eller motsvarande. Gärna med inriktning på finansiell analys.
 • Minst 7 års erfarenhet som konsult, analytiker eller investmentmanager inom
  finansiell rådgivnings- eller investeringsverksamhet.
 • Erfarenhet från att leda och utveckla andra.
 • Erfarenhet från att ha arbetat i konsultbolag.
 • Erfarenhet av att arbeta på lednings- och styrelsenivå.
 • Erfarenhet av arbete i organisationer i förändring.

Dina egenskaper:

 • Måldriven
 • Stark förmåga att skapa affärsresultat
 • Stark på analys och på att dra tydliga affärsmässiga slutsatser
 • Mycket god kommunikatör och presentatör
 • Positiv lagspelare
 • Ödmjuk och lyhörd – förmåga att skapa bra relationer, både med kund och
  medarbetare
 • Mycket god förmåga att inspirera och motivera medarbetare att samarbeta i team
 • Intresserad och nyfiken på innovation och IP

Varför jobba hos Bergenstråhle & Partners?

Bergenstråhle & Partners är en fullservicebyrå inom immaterialrätt. Med immateriella tillgångar och rättigheter som företagens mest värdefulla egendom, har vi på Bergenstråhle en viktig och rolig uppgift att hjälpa våra kunder fokusera på den IP (Intellectual Property) som verkligen gör positiv skillnad. Dagligen hjälper vi våra kunder med rådgivning, kommersialiseringsstrategier och rättighetshantering med målet att vara en central affärspartner i alla IP-relaterade frågeställningar som kan uppstå hos kunden.

 

Sedan 2010 utför Bergenstråhle rådgivningsuppdrag avseende bland annat finansiell värdering av tillgångar, projekt och bolag inklusive relaterad rådgivning inför kapitalisering, försäljning och förvärv. Inom området utför bolaget rådgivningsuppdrag avseende upptag av immateriella rättigheter som finansiella tillgångar i verksamheter samt utför olika typer av finansiella analyser inför försäljning, licensiering eller andra affärsuppgörelser. I takt med att bolag bygger allt större finansiella värden runt innovation, kunskapskapital och immateriella tillgångar, ser vi ett stort behov av kompetens och rådgivning från våra kunder och marknaden i allmänhet. Bergenstråhle har nyligen genomfört en strategisk satsning för att paketera och vidareutveckla vårt erbjudande och kompetensområde runt ”Financial IP services”.

 

 

 

Vi vill vara din bästa arbetsgivare

Vi är ett prestigelöst gäng som har samarbete och trivsel som ledord. Vi befinner oss bland härliga kollegor i en spännande framtidsbransch där det händer mycket och där Bergenstråhle & Partners dessutom har ett nytt sätt att se på IP och hur vi samarbetar med kunder. Hos oss är det tillåtande och tryggt.

 

Hos oss kommer du att erbjudas stor frihet att utveckla dig själv och rollen samtidigt som du får stöd av organisationen för att vi tillsammans ska nå våra gemensamma mål.

 

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

 

För mer information, vänligen kontakta:

Mask-Group-46@2x

Skicka din ansökan genom formuläret
  Gör en intresseanmälan

  Finns det ett jobb för mig hos Bergenstråhle?

  Vi utvecklar vår verksamhet och våra erbjudanden hela tiden. Vi söker regelbundet efter nya kollegor som gillar att lotsa våra kunder mot starkare marknadspositioner och ny tillväxt. Ser du ingen utannonserad tjänst just nu som passar, hör av dig ändå. Vi kanske har något på gång som inte syns eller så kan vi kanske skapa något nytt och spännande tillsammans?

  Fyll i formuläret här till höger och skriv några rader i ett brev om dina tankar och ambitioner. Vi kontaktar dig så snart din intresseanmälan dyker upp!

  Kort om Bergenstråhle & Partners

  Vi hjälper innovativa företag att både skydda och utveckla värdet på sin samlade kunskap. Att ta helhetsgrepp om sitt kunskapskapital har aldrig varit viktigare. Vi har utvecklat unika metoder som hjälper våra kunder att lyckas på sin tillväxtresa.

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.